Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 21:00

Immortus: Το ηλιακό sportscar από την χώρα των καγκουρό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Immortus: Το ηλιακό sportscar από την χώρα των καγκουρό

Από την Αυστραλία θα κατάγεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο sportscar που θα αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια ώστε να επεκτείνει την αυτονομία που του χαρίζουν οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου με τις οποίες εξοπλίζεται.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πειραματικό τετράτροχο το οποίο εξελίσσει μια αυστραλιανή εταιρεία (EVX Ventures), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιου του Swinburne, με σκοπό να το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό στην έκθεση SEMA που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρά το γεγονός ότι τo Ιmmortus φτάνει σε μήκος τα 5 μέτρα και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας δύο ατόμων, το βάρος του δεν ξεπερνά τα 250 κιλά, όντας φυσικά κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά.

Χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 40 kW έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 7 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης να φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία του, αξιοποιώντας τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου με τις οποίες εξοπλίζεται και την ηλιακή ενέργεια μπορεί να καλύπτει έως και 550 χιλιόμετρα με μέση ταχύτητα 85 χλμ./ώρα.

Μάλιστα υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με ταχύτητα που δεν θα ξεπερνά τα 60 χλμ./ώρα, η αυτονομία του Immortus θα είναι επί της ουσίας ανεξάντλητη.

Πέρα από το ιδιαίτερα περιορισμένο βάρος, ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο για την κίνηση του Immortus αποτελούν και οι αεροδυναμικές επιδόσεις του.

Το Immortus θα αποκαλυφθεί τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου στο Las Vegas, παράλληλα με μια σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών-εφαρμογών που έχει εξελίξει η EVX Ventures, όπως η παραγωγή ηλεκτρική ενέργειας μέσω της διαδικασίας απόσβεσης των κακοτεχνιών του οδοστρώματος.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER