Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 10:37

Αποζημίωση-ρεκόρ θα καταβάλει εταιρεία συσκευασίας τόνου για τον θάνατο ενός εργάτη της

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποζημίωση-ρεκόρ θα καταβάλει εταιρεία συσκευασίας τόνου για τον θάνατο ενός εργάτη της

Η εταιρεία Bumble Bee Foods, η οποία συσκευάζει τόνο και εδρεύει στην Καλιφόρνια, καλείται να καταβάλει αποζημίωση-ρεκόρ έξι εκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από τον θάνατο ενός εργάτη της, ο οποίος κατά λάθος ψήθηκε σε βιομηχανικό φούρνο το 2012.

Το πρόστιμο, που εντάσσεται στη συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη, είναι το μεγαλύτερο που καταβάλλεται για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας στην Καλιφόρνια και αφορά έναν μόνο εργαζόμενο.

Στις 11 Οκτωβρίου 2012, ο 62χρονος εργάτης Χοσέ Μελένα, μπήκε σε έναν κυλινδρικό, βιομηχανικό φούρνο 10,6 μέτρων, για να τον καθαρίσει, όπως έκανε καθημερινά, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Σάντα Φε Σπρινγκς της Καλιφόρνιας. Οι υπόλοιποι εργάτες όμως δεν τον είδαν κι έτσι γέμισαν τον φούρνο με περίπου 5.400 κιλά τόνου και τον έθεσαν σε λειτουργία με αποτέλεσμα να παγιδευτεί μέσα σε αυτόν ο Μελένα και να χάσει τη ζωή του. Το ψήσιμο διήρκεσε δύο ώρες και η θερμοκρασία άγγιξε τους 130 βαθμούς Κελσίου.

Το μισό από το πρόστιμο θα καταβληθεί για την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων φούρνων ψησίματος του τόνου ώστε να μη χρειαστεί ξανά οι εργάτες να μπαίνουν μέσα σε αυτούς για τη συντήρησή τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες Τζάκι Λέισι.

Η οικογένεια του Μελένα θα λάβει ως αποζημίωση για τον θάνατό του 1,5 εκατ δολάρια.

Επίσης, η Bumble Bee θα πρέπει να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται την ενοχή της, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο διευθυντής του εργοστασίου και ο πρώην διευθυντής ασφαλείας του επίσης θα πρέπει να εκδώσουν ανακοίνωση παραδεχόμενοι την ενοχή τους, να καταβάλουν πρόστιμα και να προσφέρουν κοινωφελή εργασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER