Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 13:12

TUI: Ανάκαμψη στις κρατήσεις για την Ελλάδα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
TUI: Ανάκαμψη στις κρατήσεις για την Ελλάδα

Η ισχυρή ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές αντιστάθμισε τον αντίκτυπο που υπέστη από την πρόσφατη επίθεση στην Τυνησία η εταιρία TUI, η οποία ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη της θα διαμορφωθούν κοντά στις υψηλότερες εκτιμήσεις.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι η καλοκαιρινή κίνηση ήταν ισχυρή και ότι αναμένει πλέον τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) να καταγράψουν αύξηση 12,5-15% φέτος, συγκριτικά με προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση κατά 10-15%.

Οι ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές εταιρίες βρέθηκαν φέτος αντιμέτωπες με τον αντίκτυπο της επίθεσης σε παραθαλάσσιο θέρετρο στην Τυνησία στα τέλη Ιουνίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, 33 εκ των οποίων ήταν πελάτες της TUI. Η ελληνική κρίση επίσης επηρέασε τα ταξίδια αναψυχής.

Οι ακυρώσεις για την Τυνησία θα κοστίσουν μεταξύ 35 και 40 εκατ. ευρω φέτος, δήλωσαν οι δύο επικεφαλής της TUI Πίτερ Λονγκ και Φρίντριχ Γιόουσεν.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η TUI ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ανάκαμψη στις κρατήσεις και ο συνολικός τους αριθμός ήταν αυξημένος σε ετήσια βάση. Ερωτηθείς για την κατάσταση σε κάποια ελληνικά νησιά, ειδικότερα την Κω, όπου έχουν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών, ο Γιόουσεν είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν επηρεάζει τις κρατήσεις.

Η μετοχή της TUI, που έχει υποχωρήσει περίπου 10% από την επίθεση στην Τυνησία στις 26 Ιουνίου, κατέγραφε σήμερα άνοδο 8%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER