Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 20:01

Έστεραιχ: ''400.000 Αυστριακοί έκαναν διακοπές στην Ελλάδα''

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έστεραιχ: ''400.000 Αυστριακοί έκαναν διακοπές στην Ελλάδα''

«Παρά την κρίση 400.000 Αυστριακοί πέταξαν φέτος στα ελληνικά νησιά γράφει σε τίτλο σημερινού δημοσιεύματός της η αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ», κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές και τους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών.

 

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, σε πείσμα της κρίσης η Ελλάδα υπήρξε φέτος ένας από τους μεγάλους κερδισμένους του καλοκαιριού, καθώς 400.000 Αυστριακοί πέρασαν έως τώρα τις διακοπές τους εκεί, κατά προτίμηση στην Κρήτη και στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής έρευνας, ποτέ στο παρελθόν ο αριθμός των Αυστριακών που βρέθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες σε διακοπές δεν ήταν τόσο υψηλός όσο κατά τη φετινή χρονιά, καθώς σε ποσοστό ξεπέρασε το 58 ο/ο (κατά 4 ο/ο περισσότερο από πέρυσι), που σημαίνει ότι πάνω από 4,5 εκατομμύρια έφυγαν μέσα στις τελευταίες εβδομάδες για τουρισμό, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

Με τη διαπίστωση -στον πρώτο απολογισμό του φετινού καλοκαιριού στην Αυστρία- ότι 400.000 πολίτες της πέρασαν έως τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα, επιβεβαιώνονται πλήρως όλες οι προβλέψεις που γίνονταν από τις αρχές του χρόνου πως η Ελλάδα θα είναι φέτος από τους προσφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών για διακοπές.

Επιβεβαιώνονται επίσης και οι επισημάνσεις των τελευταίων μηνών από όλους τους μεγάλους αυστριακούς ταξιδιωτικούς ομίλους, για εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα και για αδιαμφισβήτητη επιστροφή της Ελλάδας και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων.

Αξιοσημείωτο θεωρείται, εξάλλου, το γεγονός ότι, παρά τον καταιγισμό αρνητικών -σε μεγάλο βαθμό- δημοσιευμάτων περί κρίσης και ιδιαίτερα περί ελέγχου κίνησης κεφαλαίων και κλειστών τραπεζών, δεν υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων στην Αυστρία για ελληνικούς προορισμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER