Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 10:08

Η Σεούλ δεν θα σταματήσει τα μηνύματα προπαγάνδας, αν η Πιονγκγιάνγκ δεν ζητήσει συγνώμη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Σεούλ δεν θα σταματήσει τα μηνύματα προπαγάνδας, αν η Πιονγκγιάνγκ δεν ζητήσει συγνώμη

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χε δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό η Πιονγκγιάνγκ να ζητήσει συγνώμη για τις προκλήσεις της και την τοποθέτηση ναρκών κατά προσωπικού, διαφορετικά τα μεγάφωνα της Σεούλ που μεταδίδουν μηνύματα προπαγάνδας στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, δεν πρόκειται να σιγήσουν.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει να ζητήσει "ξεκάθαρη συγνώμη" στη διάρκεια μιας συνεδρίασης μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών και να υποσχεθεί ότι δεν θα επιδοθεί σε "νέες προκλήσεις" και τεταμένες καταστάσεις, δήλωσε η πρόεδρος στη διάρκεια συνεδρίασης με τους συμβούλους της. Η Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε την παρούσα κρίση με "προκλητικές ενέργειες", κατηγόρησε. "Διαφορετικά, η κυβέρνηση θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα και θα συνεχίσει την εκπομπή μηνυμάτων από τα μεγάφωνα".

Τα δύο αντίπαλα κράτη έχουν αρχίσει από το Σάββατο μαραθώνιες διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Οι συζητήσεις διεξάγονται στο συνοριακό χωριό Πανμουντζόμ, όπου υπογράφηκε η κατάπαυση του πυρός για τον πόλεμο της Κορέας 1950-1953.

Η παρούσα κρίση ξέσπασε στις αρχές του μήνα, όταν δύο στρατιώτες της Νότιας Κορέας τραυματίστηκαν από την έκρηξη ναρκών κατά προσωπικού, ένα περιστατικό για το οποίο η Σεούλ κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ως υπεύθυνη.

Σε αντίποινα, η Νότια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα μεγάφωνα που μεταδίδουν μηνύματα προπαγάνδας κατά μήκος των κοινών συνόρων με το βορρά, έπειτα από 11 χρόνια σιγής τους.

Η Βόρεια Κορέα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση των ναρκών και είχε στείλει τελεσίγραφο προς τη Σεούλ να σταματήσει τον "ψυχολογικό πόλεμο", αλλιώς θα απαντούσε με στρατιωτικά αντίποινα. Στη συνέχεια πρότεινε τη διεξαγωγή διαλόγου στη Σεούλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER