Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 17:00

Γιούνκερ προς Θάνου: Το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιούνκερ προς Θάνου: Το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί

Επιστολή στην οποία επισημαίνει την ανάγκη «υποστήριξης του προγράμματος» που συμφώνησε η Ελλάδα με την Ευρωζώνη, απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

 

Ο κ.Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι η ανάληψη των καθηκόντων της συμπίπτει με μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και την ΕΕ, ενώ δεν παρέλειψε να υποσχεθεί ότι θα παράσχει τη βοήθειά του την Ελληνίδα υπηρεσιακή πρωθυπουργό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητή κυρία Πρωθυπουργέ, Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού προσωπικά, επιθυμώ να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό συμπίπτει με μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεδομένου ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει το Μνημόνιο Συνεννόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ουσιώδους σημασίας την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος. Για την μακρόχρονη επιτυχία του απαιτείται ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Η ΕΕ εμπλέκεται επίσης ιδιαίτερα στον χειρισμό των άνευ προηγουμένου μεταναστευτικών ροών.

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή πρότεινε το Μάιο του 2015 μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Η εν λόγω Ατζέντα υλοποιείται σταδιακά και βοηθούμε τα κράτη μέλη, ιδίως την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουν αυτήν την επείγουσα προτεραιότητα σε καθημερινή βάση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα και στους πολίτες της ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και οικονομικά επιτυχές μέλλον, και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά, ότι θα σας βοηθήσουμε στα καθήκοντά σας».

Πηγή: ethnos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER