Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 11:28

Ισπανία: Τον Δεκέμβριο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ισπανία: Τον Δεκέμβριο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές

Η Ισπανία θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ραχόι έχει τώρα περιθώριο τέσσερις μήνες για να πείσει τους Ισπανούς ότι η ανάκαμψη της οικονομίας αρκεί για να του εγγυηθεί μία δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία.

"Μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός...θα προκηρύξω εκλογές...Θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο", δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό COPE.

Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή του για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και ρώτησε αν μπορεί να βγάλει ως συμπέρασμα από τη συνέντευξη ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου, ο Ραχόι απάντησε: "Χρησιμοποιείστε τον τίτλο που αναφέρατε: Το πιθανότερο είναι η Ισπανία να διεξαγάγει εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου".

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι απειλείται, όχι μόνο από τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλιστές, αλλά και από δύο νεόκοπα κόμματα--το κεντρώο Ciudadanos (Πολίτες) που διάκειται φιλικά προς τον επιχειρηματικό κόσμο και το αριστερό Podemos, το οποίο έχει αποδειχτεί ελκυστικό προς τους ψηφοφόρους εκείνους οι οποίοι εξακολουθούν να πλήττονται στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στην ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας λέγοντας: "Η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι ανοησίες".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER