Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 19:04

Βόμβα ΔΝΤ: Μόνο με σημαντική μείωση του χρέους θα συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βόμβα ΔΝΤ: Μόνο με σημαντική μείωση του χρέους θα συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις.


Την πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν πρώτα δεν υπάρξει σημαντική μείωση του χρέους, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Στην τακτική, εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ, ο κ. Μάρεϊ δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι πρόωρες εκλογές στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, τις οποίες, όμως, έσπευσε να μην... απαντήσει με διπλωματικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε να γίνουν εκλογές. Δεν σχολιάζουμε πολιτικά θέματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη».

Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται, ήδη, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές.

Αναφορικά, όμως, με τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο κατά σειρά ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, ξεκαθάρισε ότι η θέση του Ταμείου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει «σημαντική μείωση χρέους» για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Το λέμε εδώ και καιρό ότι για να μετέχουμε στο πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση χρέους. Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», συμπλήρωσε...

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER