Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 21:28

ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται η υπάλληλος που αρνιόταν να εκδώσει άδειες γάμου για ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται η υπάλληλος που αρνιόταν να εκδώσει άδειες γάμου για ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε σήμερα την άμεση αποφυλάκιση μιας δημόσιας υπαλλήλου του Κεντάκι που έμεινε επί έξι ημέρες στη φυλακή με την κατηγορία της περιφρόνησης δικαστηρίου καθώς, για θρησκευτικούς λόγους, αρνιόταν να εκδώσει άδειες γάμου για ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ο δικαστής Ντέιβιντ Μπάνινγκ δήλωσε ικανοποιημένος καθώς μετά τη φυλάκιση της Κιμ Ντέιβις, 49 ετών, άρχισαν και πάλι να εκδίδονται οι άδειες και διέταξε την αποφυλάκισή της. Τόνισε ωστόσο ότι η υπάλληλος δεν θα πρέπει να επέμβει με κανέναν τρόπο, έμμεσα ή άμεσα, στην εργασία των υφισταμένων της που εκδίδουν τις άδειες.

Σε περίπτωση που η Ντέιβις προσπαθήσει να παρέμβει, "αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση της δικαστικής απόφασης και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα", προειδοποίησε ο Μπάνινγκ.

Η 49χρονη γυναίκα, που είναι Αποστολική Χριστιανή, πιστεύει ότι ο γάμος είναι αποκλειστικά η ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Για τον λόγο αυτό, αρνιόταν "κατ' εντολή του Θεού" να εκδώσει άδειες γάμου μετά την απόφαση που έλαβε τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, κρίνοντας νόμιμους τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου σε όλη τη χώρα.

Υποστηρικτές της Ντέιβις είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή του Γκρέισον, στο Κεντάκι, λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου. Πολλοί είχαν καθίσει σε ξαπλώστρες και έπιναν αναψυκτικά, ενώ κρατούσαν και πινακίδες με διάφορα θρησκευτικά μηνύματα γραμμένα επάνω. Αργότερα αναμένεται να γίνει και ένα συλλαλητήριο με τη συμμετοχή των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μάικ Χάκαμπι και Τεντ Κρουζ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER