Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 11:22

O Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει χρηματοδότηση των γειτόνων της Συρίας για να δεχθούν πρόσφυγες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
O Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει χρηματοδότηση των γειτόνων της Συρίας για να δεχθούν πρόσφυγες

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν πρότεινε σήμερα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ένα σχέδιο για την παροχή βοήθειας ύψους 3 δισεκ. ευρώ για τις γειτονικές χώρες της Συρίας, προκειμένου να λυθεί η μεταναστευτική κρίση.

«Έχουμε ένα σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσω στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη συνάντησή μας», το οποίο «προβλέπει τη μαζική οικονομική υποστήριξη των γειτονικών χωρών της Συρίας», δηλαδή του Λιβάνου, της Τουρκίας και της Ιορδανίας, εξήγησε ο Ορμπάν στη Bild.

Μέχρι στιγμής οι Σύροι πρόσφυγες που έφευγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν τον πόλεμο αναζητούσαν καταφύγιο κυρίως σε αυτές τις χώρες, στις οποίες πλέον καταγράφονται σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όμως η τάση αυτή άλλαξε τους τελευταίους μήνες με ολοένα και περισσότερους πρόσφυγες να αποπειρώνται να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης σκληρής γραμμής απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ο οποίος δέχεται κατηγορίες ότι άφησε να δημιουργηθεί μια χαοτική κατάσταση στη χώρα του, πρότεινε ένα σχέδιο «3 δισεκ. ευρώ» για τη χρηματοδότηση των τριών αυτών χωρών.

«Και αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα αυξήσουμε τη βοήθεια μέχρι να σταματήσει η εισροή μεταναστών (στην Ευρώπη). Η διαδικασία αυτή θα εμποδίσει τις χωρίς τέλος συζητήσεις για χρηματοδοτικά θέματα. Διότι χρειάζεται άμεση βοήθεια, τώρα», υπογράμμισε ο Ορμπάν.

«Οι μετανάστες αυτοί δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά από καταυλισμούς που βρίσκονται (στις τρεις αυτές χώρες). Εκεί ήταν ασφαλείς. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν δεν φεύγουν για να γλιτώσουν από τον κίνδυνο, έχουν ήδη φύγει και δεν θα έπρεπε να φοβούνται πλέον για τη ζωή τους», επεσήμανε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ευρώπη «επειδή αναζητούν ασφάλεια, αλλά επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στους καταυλισμούς. Επιθυμούν μια γερμανική ζωή, ίσως μια σουηδική ζωή».

«Όμως είναι γεγονός: Δεν υπάρχει θεμελιώδες δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, μόνο δικαίωμα στην ασφάλεια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», κατέληξε ο Ορμπάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER