Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 11:05

"Μάθετε γερμανικά" λέει η Μέρκελ στις γυναίκες πρόσφυγες, που εγκαθίστανται στη Γερμανία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Μάθετε γερμανικά" λέει η Μέρκελ στις γυναίκες πρόσφυγες, που εγκαθίστανται στη Γερμανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε χθες Σάββατο τις γυναίκες πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να μην παραμείνουν απομονωμένες στις κοινότητές τους, την ώρα που η ενσωμάτωση των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν άσυλο στη Γερμανία εμφανίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

«Οι γυναίκες έχουν συχνά ζήσει φοβερά πράγματα και έχουν ψυχολογικά τραύματα όταν φτάνουν στη χώρα μας», δήλωσε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο διάγγελμά της. «Προφανώς προσπαθούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα τραύματά τους, όμως παράλληλα δεν μπορώ παρά να τις συμβουλεύσω: μάθετε τη γλώσσα!».

Η Γερμανία αναμένει φέτος να υποδεχθεί 800.000 αιτούντες άσυλο, έναν αριθμό ρεκόρ. Ήδη από την αρχή της χρονιάς 450.000 νέοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στη χώρα.

Αν και δεν θα λάβουν όλοι ασυλία, πολλοί, στην πλειονότητά τους Σύροι, θα εγκατασταθούν στη Γερμανία, όπου θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

«Όσοι μιλάνε γερμανικά μπορούν πραγματικά να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία μας», σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος, καλώντας μάλιστα τις μητέρες να μάθουν γερμανικά μαζί με τα παιδιά τους. «Μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο, μαθαίνουν στο σχολείο, συχνά είναι γρήγορα καλύτερα από τους γονείς τους, όμως δεν θα πρέπει να αφήνετε αυτό να σας αποθαρρύνει», τόνισε.

Παράλληλα η Μέρκελ ζήτησε από τις γυναίκες «να αναζητήσουν επαφές και να μην απομονωθούν, να μην μείνουν μόνο στη γνωστή τους κοινότητα, αλλά να προσπαθήσουν να βγουν από αυτή».

«Δώστε κουράγιο, αυτό είναι το σύνθημά μου», υπογράμμισε, προωθώντας μια σειρά πρωτοβουλιών ώστε να βοηθηθούν οι γυναίκες να βγουν από την απομόνωση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επανειλημμένα τονίσει στο παρελθόν την ανάγκη να μάθουν γερμανικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εγκαθίστανται στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER