Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 15:34

Τσουνάμι παρέσυρε μοτοσικλέτα από την Ιαπωνία στον Καναδά!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τσουνάμι παρέσυρε μοτοσικλέτα από την Ιαπωνία στον Καναδά!

Πρέπει να ήταν μια άγρια βόλτα. Μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson που χάθηκε στο τσουνάμι του περασμένου έτους ξεβράστηκε σε ένα νησί του Καναδά περίπου 6.400 χλμ μακριά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας.Η σκουριασμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε σε ένα μεγάλο λευκό κοντέϊνερ όπου την είχε αποθηκεύσει ο ιδιοκτήτης της Ικούο Γιοκοχάμα. Τον εντόπισαν μέσω του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας της μηχανής του.

«Είναι αναμφισβήτητα η μηχανή μου. Είναι θαύμα», είπε ο Γιοκοχάμα στην Nippon TV όταν του έδειξαν φωτογραφίες της μοτοσικλέτας.

Ο Γιοκοχάμα έχασε τρία μέλη της οικογένειάς του στο τσουνάμι του Μαρτίου 2011, και τώρα ζει σε προσωρινή στέγαση.

Η μοτοσικλέτα είναι από τα πρώτα πράγματα που χάθηκαν στο τσουνάμι και έφτασαν στην δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής. Τον Μάρτιο, ένας άνδρας στην Αλάσκα βρήκε μια μπάλα ποδοσφαίρου και αργότερα μια μπάλα του βόλεϊ από την Ιαπωνία. Οι ιδιοκτήτες τους εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, από τα ονόματα που είχαν γράψει στις μπάλες.

Ο Καναδός Πίτερ Μαρκ, ο οποίος βρήκε την μοτοσικλέτα και το κοντέϊνερ που την περιείχε, είπε ότι «δεν θα πίστευε ποτέ πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διασχίσει τον Ειρηνικό». Εντόπισε την μοτοσικλέτα στις 18 Απριλίου στο νησί Γκράχαμ, στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας.

Οταν είδε τις ιαπωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, ο Μαρκ αναρωτήθηκε μήπως η μοτοσικλέτα είχε παρασυρθεί από την Ιαπωνία μετά το τσουνάμι, και ήρθε σε επαφή με έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Συντρίμμια από το τσουνάμι συγκεντρώθηκαν αρχικά στον ωκεανό στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Ιαπωνίας και από τότε έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον Ειρηνικό.

Τον Φεβρουάριο, Αμερικανοί ειδικοί είπαν ότι ρεύματα θα μεταφέρουν μεγάλο μέρος των συντριμμιών στις ακτές της Αλάσκας, του Καναδά, της Ουάσιγκτον και του Ορεγκον, μεταξύ Μαρτίου 2013 και 2014, αν και σωστά προέβλεψαν ότι κάποια συντρίμμια θα μπορούσαν να φτάσουν φέτος.

Πηγή: tanea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER