Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 13:07

Αριθμός ρεκόρ 473.887 προσφύγων και μεταναστών έφτασε στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αριθμός ρεκόρ 473.887 προσφύγων και μεταναστών έφτασε στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο

Αριθμός ρεκόρ συνολικά 473.887 προσφύγων και μεταναστών έχει περάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων περίπου 182.000 είναι Σύροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των ανθρώπων από τη Συρία που βρίσκονται μεταξύ αυτών δείχνει ότι οι πρόσφυγες από τη χώρα αυτή που μαστίζεται από τον πόλεμο ανέρχονται σε σχεδόν το 40% του συνολικού αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη, διευκρινίζει ο ΔΟΜ.

Ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει επίσης σχετικά με τον συνολικό αυτό αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών ότι είναι αυξημένος κατά σχεδόν 9.000 από τα προηγούμενα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη.

Σήμερα διαπιστώνεται μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, διευκρινίζει επίσης, καθώς την περασμένη Τρίτη είχε ανακοινώσει την αύξησή τους κατά περισσότερους από 32.000 σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER