Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 20:47

"Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή", θα τονίσει ο Τσίπρας στη Σύνοδο για το προσφυγικό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή", θα τονίσει ο Τσίπρας στη Σύνοδο για το προσφυγικό

Την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, και το γεγονός ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή, θα τονίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου θα αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα δώσει έμφαση στην επανεγκατάσταση από τρίτες χώρες, στην εφαρμογή των Συμφωνιών Επανεισδοχής μεταναστών με χώρες καταγωγής και διέλευσης, καθώς και στην εσωτερική μετεγκατάσταση προσφύγων με τρόπο αναλογικό που να αντιστοιχεί στην ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος. Επιτακτική είναι η ανάγκη επαρκούς οικονομικής και τεχνικής στήριξης, τονίζεται επιπλέον.

"Η ενωμένη στάση της Ευρώπης, ο συνδυασμός της ανάληψης ευθύνης με την αλληλεγγύη, αποτελεί προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνεται ότι στο χθεσινό έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών, εξασφαλίστηκε η μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, πλέον των ήδη αποφασισμένων 40.000, από τις χώρες πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Επίσης, τέθηκε από μέρους της ελληνικής πλευράς με ιδιαίτερη βαρύτητα το ζήτημα της επανεγκατάστασης από τρίτες χώρες ως μέτρου που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των ροών, την ασφάλεια των προσφύγων και την πάταξη των κυκλωμάτων διακινητών.

Ενόψει της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός είχε διμερείς επαφές με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.-Κ. Γιούνκερ, τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Β. Φάιμαν, και τον πρόεδρο της Ομάδας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζ. Πιτέλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER