Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 20:58

Volkswagen: Ο Mατίας Μίλερ νέος διευθύνων σύμβουλος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Volkswagen: Ο Mατίας Μίλερ νέος διευθύνων σύμβουλος

Ο Ματίας Μίλερ αναλαμβάνει νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Volkswagen, με άμεση ισχύ, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Μίλερ ανέφερε ότι η βασική του προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον όμιλο VW.

Ο Μίλερ, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Porsche, διαδέχεται στην ηγεσία της μεγαλύτερης κατασκευάστριας οχημάτων στην Ευρώπη τον Μάρτιν Βίντερκορν, που παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου της χειραγώγησης των ελέγχων των εκπομπών ρύπων των κινητήρων ντίζελ εκατομμυρίων οχημάτων της Φολκσβάγκεν, χάρη σε ένα ειδικό λογισμικό η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το ΔΣ της Φολκσβάγκεν χαρακτήρισε «ηθική και πολιτική καταστροφή» για τον όμιλο το σκάνδαλο αυτό.

ΗΠΑ: Η ρυθμιστική αρχή δεν έχει δώσει άδεια στη Volkswagen να πουλήσει τα νέα μοντέλα της με κινητήρες ντίζελ στη χώρα

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου χειραγώγησης των μετρήσεων εκπομπής ρύπων, δεν έχει λάβει από τις αμερικανικές αρχές άδεια για να πουλήσει τα νέα της μοντέλα του 2016 με κινητήρες ντίζελ στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία του περιβάλλοντος EPA.

"Η Volkswagen δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από την EPA (...) για τα τετρακύλινδρα οχήματα ντίζελ" ανέφερε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής που εκδίδει τις άδειες για την πώληση οχημάτων στις ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές "δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι τα δεδομένα και τα στοιχεία που παρείχε η Volkswagen αποδεικνύουν πως τα οχήματά της σέβονται τα απαιτούμενα πρότυπα" πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα επηρεάσει κυρίως τις πωλήσεις του νέου Passat το οποίο παρουσιάστηκε θριαμβευτικά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

"Είμαστε σε συζητήσεις με την EPA και αναμένουμε πάντα ότι θα διαθέσουμε το Passat 2016 στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER