Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 13:02

Αμβούργο: Αιματηρές συμπλοκές προσφύγων σε κέντρο υποδοχής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αμβούργο: Αιματηρές συμπλοκές προσφύγων σε κέντρο υποδοχής

Περισσότεροι από 200 πρόσφυγες διαπληκτίστηκαν σε ένα υπερπλήρες κέντρο υποδοχής στο Αμβούργο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Die Zeit.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δύο μεγάλες ομάδες προσφύγων διαπληκτίστηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής στο Αμβούργο. Συνολικά περισσότεροι από 200 πρόσφυγες συμμετείχαν στις ταραχές, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία αναγκάστηκε να επέμβει.

Από τον καυγά μεταξύ Σύρων και Αφγανών προσφύγων υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές καθώς έσπασαν κρεβάτια και καρέκλες.

Η επέμβαση της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης διήρκησε ως σήμερα το πρωί, ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τις ακριβείς αιτίες του καυγά ούτε αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες.

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη το Αμβούργο ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει πλέον θέσεις στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα 500 άνθρωποι θα πρέπει να κοιμούνται έξω.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οι βουλευτές του περιφερειακού κοινοβουλίου που ανήκουν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, στους Πράσινους και την Αριστερά θέλουν να χρησιμοποιηθούν κενά εμπορικά κτίρια, ακόμη και παρά τη θέληση των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο του Αμβούργου, ενώ το περιφερειακό κοινοβούλιο υπερψήφισε χθες σε πρώτη ανάγνωση «το νομοσχέδιο για την προστασία των προσφύγων σε καταλύματα».

Με αυτό τον τρόπο το Αμβούργο ακολουθεί το παράδειγμα του Βερολίνου, όπου ήδη έχουν κατασχεθεί τέσσερα εμπορικά κτίρια για να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση προσφύγων, σχολιάζει η Zeit.

Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία τα περισσότερα κρατίδια έχουν δεχθεί λιγότερους πρόσφυγες και μετανάστες από τον προβλεπόμενο αριθμό, με εξαίρεση τη Βαυαρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER