Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 13:23

VW: Ο Μάρτιν Βίντερκορν δεν είναι ο στόχος της έρευνας στη Γερμανία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
VW: Ο Μάρτιν Βίντερκορν δεν είναι ο στόχος της έρευνας στη Γερμανία

Οι εισαγγελικές αρχές στο Μπράουνσβαϊκ, στη βόρεια Γερμανία, είπαν σήμερα ότι, σε αντίθεση με ό,τι είχε ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας, η έρευνα σε σχέση με το λογισμικό που παραποιούσε τις τιμές για τις εκπομπές ρύπων δεν στρέφεται κατά του προσώπου του πρώην επικεφαλής της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν .

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα από την εισαγγελία της πόλης, για την έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του Βίντερκορν, είχε «λάθος διατύπωση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Η έρευνα που άνοιξε έχει στόχο «τους υπαλλήλους (της Volkswagen) που είναι υπεύθυνοι» για τη χειραγώγηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα άτομα.

Στην Αυστραλία, οι τοπικές αρχές ανταγωνισμού είπαν ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να κληθεί να πληρώσει βαριά πρόστιμα εάν αποδειχθεί ότι είχε παραπλανήσει τους Αυστραλούς καταναλωτές σε σχέση με τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC) η Volkswagen θα πρέπει να αποσαφηνίσει εάν είχαν διατεθεί στην αυστραλιανή αγορά οχήματα που φέρουν το λογισμικό παραποίησης των τιμών για τις εκπομπές ρύπων.

Αυτή η έρευνα «αποτελεί προτεραιότητα για την ACCC. Ανησυχούμε πολύ για την ενδεχόμενη ζημία σε βάρος των καταναλωτών και του ανταγωνισμού από αυτή την εικαζόμενη πρακτική» είπε ο πρόεδρος της ACCC Ροντ Σιμς.

Οι συσκευές αυτές απαγορεύονται ρητά από την αυστραλιανή νομοθεσία για τους καταναλωτές και θα πρέπει να τεκμηριώνονται οι όποιοι ισχυρισμοί για περιβαλλοντικά οφέλη ή την αποδοτικότητα των καυσίμων, είπε ο Σιμς.

«Η ACCC θα ζητήσει το υλικό μάρκετινγκ από τον όμιλο της VW και δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα εάν οι καταναλωτές είχαν εκτεθεί σε ψευδείς, παραπλανητικές ή δόλιες παρουσιάσεις» είπε ο Σιμς.

Στην Αυστραλία, μπορεί επιβληθεί σε μια εταιρία πρόστιμο 1,1 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (687.000 ευρώ) για παραβίαση της νομοθεσίας για τους καταναλωτές.

 

Την ίδια ώρα, στη Νότια Κορέα, η Volkswagen σχεδιάζει την ανάκληση 120.000 πετρελαιοκίνητων οχημάτων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Η γερμανική εταιρία έχει αποστείλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας επίσημη επιστολή ενημερώνοντας τις αρχές για τις προθέσεις της, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, η μονάδα της Volkswagen στις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ότι κανένα από οχήματά της που κυκλοφόρησαν και πουλήθηκαν στη χώρα δεν έφερε το επίμαχο λογισμικό και ότι τα αυτοκίνητα πληρούν τα εθνικά πρότυπα για την εκπομπή ρύπων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER