Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 12:43

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνταν η τιμή του πετρελαίου σήμερα λόγω των φόβων για κλιμάκωση της βίας στη Συρία αλλά και των προσδοκιών για ανακοίνωση ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο.

Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχυόταν στις 11:24 ώρα Ελλάδας κατά 47 σεντς στα 48,16 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο κατά 74 σεντς στα 45,48 δολάρια το βαρέλι.

Οι εξελίξεις στη Συρία, όπου η Ρωσία και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν βομβιστικές επιχειρήσεις, επηρεάζουν την αγορά πετρελαίου. Η τιμή του αργού βρίσκει επίσης στήριξη στο αίσθημα αισιοδοξίας ενόψει των στοιχείων από τις ΗΠΑ που αναμένεται να δείξουν τη δημιουργία περισσότερων από 200.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο, σχολίασε ο Άντυ Σόμερ, αναλυτής στην ελβετική Axpo Trading.

«Είναι μια ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή και εύρωστη και ότι η ζήτηση από τη χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο μπορεί να παραμείνει ισχυρή» είπε ο αναλυτής.

Τα στοιχεία για τον αριθμό των απασχολουμένων σε λίστες μισθοδοσίας εκτός του αγροτικού κλάδου αναμένονται στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER