Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 19:40

Γεωργιάδης: "H Kύπρος εξέρχεται του μνημονίου, αν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γεωργιάδης: "H Kύπρος εξέρχεται του μνημονίου, αν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα"

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κύπρος έχει σταθεί ξανά «στα πόδια της» και οδεύει σε έξοδο και από το μνημόνιο το 2016.

Επισήμανε ότι η Κύπρος έχει ξανακερδίσει τη διεθνή αξιοπιστία της, αν και όπως σημείωσε, παραμένουν «προβλήματα και προκλήσεις, και μάλιστα σοβαρά». Σε ομιλία του στο παγκύπριο συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτή είναι και η απάντηση μας προς όσους μας καλούσαν φέτος να σχίσουμε τα μνημόνια». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, «με αυτοπεποίθηση και με βεβαιότητα ότι η δύσκολη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει φέρνει αποτελέσματα».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δόθηκαν και δίνονται αφορμές που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά», προσθέτοντας ότι «η απάντηση δεν μπορεί να είναι γενικευμένη απαξίωση, η οποία εκτρέφεται από συχνά επαρκή μέσα ενημέρωσης, η οποία τυγχάνει εκμετάλλευσης από τις πιο οπορτουνιστικές και πολιτικά ακραίες καταστάσεις που μπορεί κάποιος να φανταστεί».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πολιτικό του ήρωα» τον Παύλο Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, και ανέφερε πως ο Π. Μπακογιάννης έγραφε ότι «το πολιτικό σύστημα θα ήταν ανίκανο να παρακολουθήσει τις αλλαγές που θα έφερνε η τεχνολογική πρόοδος και θα βρισκόταν σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα προβλήματα των πολιτών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER