Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 19:11

Ζιμπάμπουε: Λαθροκυνηγοί σκότωσαν 11 ελέφαντες με «φρούτα» υδροκυάνιου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ζιμπάμπουε: Λαθροκυνηγοί σκότωσαν 11 ελέφαντες με «φρούτα» υδροκυάνιου

Οι χαυλιόδοντές τους είχαν αφαιρεθεί από τους λαθροκυνηγούς. Οι υπάλληλοι των εθνικών πάρκων κάνουν λόγο για καλά οργανωμένο έγκλημα αφού τα χτυπήματα έγιναν την ίδια μέρα σε διαφορετικά πάρκα.

 

Έντεκα ελέφαντες βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί, σε διάφορα εθνικά πάρκα της Ζιμπάμπουε.

Οι υπάλληλοι της διαχειριστικής αρχής άγριας ζωής της χώρας δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN ότι έξι από τους ελέφαντες έπεσαν νεκροί από δηλητηρίαση στο πάρκο Χουάνγκε - το ίδιο πάρκο στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του και ο λέοντας "Σεσίλ" τον Ιούλιο.

Οι χαυλιόδοντες των ζώων είχαν αφαιρεθεί, ενώ στο πλάι τους κείτονταν και τρία μικρά που δεν είχαν καν προλάβει να αναπτύξουν το πολύτιμο, για τους λαθροκυνηγούς, ελεφαντόδοντο. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για καλά οργανωμένο χτύπημα, αφού την ίδια μέρα άλλοι τρεις ελέφαντες έπεσαν νεκροί στο εθνικό πάρκο της Ματουσαντόνα, βόρεια της χώρας, όταν έφαγαν πορτοκάλια που περιείχαν υδροκυάνιο.

«Το υδροκυάνιο είναι ένα φριχτό δηλητήριο που θα οδήγησε γρήγορα τους ελέφαντες σε ασφυξία. Ένας πραγματικά φριχτός τρόπος για να πεθάνεις», σχολίασε ο Κάρελ Βερχόεφ, επαγγελματίας διοργανωτής σαφάρι στην περιοχή.

Σε αρκετές ταΐστρες του πάρκου βρέθηκε επίσης υδροκυάνιο και τώρα οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για εκτεταμένη διαταραχή του οικοσυστήματος.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν έχουν ήδη προχωρήσει στην σύλληψη πέντε υπόπτων. 

Πηγή: www.skai.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER