Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 21:48

Η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει "κάποια χρόνια" εκτιμά ο Γιούνκερ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει "κάποια χρόνια" εκτιμά ο Γιούνκερ

Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει "κάποια χρόνια" εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει "καμία αυταπάτη" στο θέμα αυτό.

 

"Αυτή η κρίση των προσφύγων θα διαρκέσει κάποια χρόνια. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι αυτό που ζούμε σήμερα θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν", τόνισε ο Γιούνκερ μιλώντας στο Πασάου της Γερμανίας.

"Πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι δεν πρόκειται για κάτι παροδικό, για κάτι προσωρινό, ότι θα πρέπει να ζήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με αυτό το πρόβλημα", συνέχισε.

Ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει μια απάντηση στην μεταναστευτική κρίση, σημειώνοντας ότι μόνο στην Αφρική υπάρχουν 8,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που μπορεί να θελήσουν να έρθουν στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη μεταναστευτική κρίση εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά οι χώρες δυσκολεύονται να βρουν μια κοινή προσέγγιση για να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα. Η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και ζητά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, χωρίς όρια, σε άλλες χώρες, πολλές από τις οποίες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο σχέδιο αυτό. Η Ουγγαρία κατασκεύασε μάλιστα έναν αγκαθωτό φράχτη στα σύνορά της προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες, που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, να περάσουν στο έδαφός της για να φτάσουν από εκεί στην Αυστρία και κατόπιν στη Γερμανία.

"Δεν χρειαζόμαστε καινούρια τείχη στην Ευρώπη (...) και σίγουρα όχι μεταξύ χωρών-μελών της ΕΕ", υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής επισκέφθηκε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Πασάου, στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και κατόπιν πήγε σε μία από τις μεθοριακές διαβάσεις απ' όπου περνούν στη Γερμανία οι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύροι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER