×

Προειδοποίσηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /var/www/vhosts/eleftheriaonline.gr/httpdocs/v4/media/jw_sigpro/users/0000003042/patralexandreias
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/jw_sigpro/users/0000003042/patralexandreias
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 09:29

Ζιμπάμπουε: Ποιμαντική επίσκεψη του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ζιμπάμπουε: Ποιμαντική επίσκεψη του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Ποιμαντική επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε πραγματοποίησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, μετά την ομιλία του στη Νότια Αφρική ενώπιον του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου για τη συνεργασία των λαών για την κοινή αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ο κ.κ. Θεόδωρος ενημέρωθηκε για τη συνεχιζόμενη ανομβρία στη χώρα και είχε συνεργασία με τον οικείο μητροπολίτη Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στον τοπικό πληθυσμό για την άμεση ανάγκη επισιτισμού περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που ήδη υποφέρουν λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας, που περιόρισε στο ελάχιστον την γεωργική παραγωγή της χώρας.

   Τον μακαριώτατο υποδέχθηκαν με ελληνικές σημαίες, τόσο ιθαγενείς κληρικοί και μέλη της παροικίας όσο και αντιπροσωπείες από τις τοπικές ιεραποστολικές ενορίες από το τοπικό πληθυσμό. Καλωσορίζοντας τον Αλεξανδρινό προκαθήμενο, ο μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ τόνισε ότι η σημαντική επίσκεψή του στη Ζιμπάμπουε θα συμβάλει «στην καλύτερη οργάνωση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού μας έργου, αλλά και στην στήριξη της παροικίας μας για την επιβίωση της σε δύσκολες εποχές».

    «Η κοινωνική προσφορά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς το πονεμένο άνθρωπο και τα άπορα και ορφανά παιδιά της Αφρικής, πέραν από την ποιμαντική ευθύνη του Πατριαρχείου για την Ορθόδοξη κατήχηση, αποτελεί προτεραιότητα καθημερινής  διακονίας» τόνισε ο πατριάρχης Θεόδωρος, ενώ ανέφερε ότι το μήνυμά του στα μέλη του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου και στους αρχηγούς κρατών της Αφρικής είναι «να συνεργασθούν όλοι για να επιφέρουν κοινωνική δικαιοσύνη για την εξάλειψη της μάστιγας της φτώχειας και της προσφοράς ίσων ευκαιριών στα παιδιά της Αφρικής για το αγαθό της υγείας, της διατροφής και της εκπαίδευσης».

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000003042/patralexandreias{/gallery}  

 Μετά τη σύσκεψη εργασίας με τον οικείο μητροπολίτη και τους συνεργάτες του για τα θέματα της Ιεραποστολής, ο πατριάρχης Θεόδωρος επισκέφθηκε τον πρέσβη της Ελλάδος Λεωνίδα Κοντοβουνήσιο όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει την ηγεσία της παροικίας και να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο μακαριώτατος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την ενίσχυση της υπόθεσης της ειρήνης και της ασφάλειας στην Αφρική και παγκόσμια.

   Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Ν. Κοτζιά για την οργάνωση ειδικού συνεδρίου την επόμενη εβδομάδα με θέμα«Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή»με τη συμμετοχή πολιτικών, θρησκευτικών αρχηγών και ακαδημαϊκών για να προτείνουν βήματα για τον τερματισμό τοπικών συρράξεων και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Μέση Ανατολή και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος των εκτοπισμένων και των ανεξέλεγκτων αριθμών προσφύγων από τις περιοχές αυτές λόγω της εντάσεως των πολεμικών συρράξεων στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER