Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 13:00

Διαφορά απόψεων Αναστασιάδη-Ακιντζί στο θέμα της διζωνικότητας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαφορά απόψεων Αναστασιάδη-Ακιντζί στο θέμα της διζωνικότητας

«Εγώ έχω εξηγήσει πολλές φορές τι εννοώ με αυτόν τον όρο. Εκείνοι δίνουν διαφορετική ερμηνεία. Δεν είμαι σε θέση να δηλώσω ότι οι δύο πλευρές δίνουν την ίδια ερμηνεία στη διζωνικότητα» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας ότι έχει προκύψει ζήτημα με αυτό το θέμα.

 

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξήγησε ότι «παραμένουν οι διαφορετικές ερμηνείες και αντιλήψεις αναφορικά με την τουρκοκυπριακή θέση για μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έθεσε το θέμα της διζωνικότητας κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επίπεδο διαπραγματευτών. Επίσης, υποστήριξε ότι οι Βρυξέλλες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο θέμα της κατοχύρωσης των βασικών αρχών που θα διέπουν τη λύση, αλλά και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί είχαν χθες το βράδυ πολύωρη συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα με δείπνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER