Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 23:23

Τοίχο στην ανατολική Ιερουσαλήμ υψώνουν οι Ισραηλινοί

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τοίχο στην ανατολική Ιερουσαλήμ υψώνουν οι Ισραηλινοί

Η ισραηλινή αστυνομία άρχισε σήμερα την κατασκευή τοίχου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ που παρουσιάζεται ως προσωρινός και ο οποίος έχει ως προορισμό την προστασία ενός εβραϊκού οικισμού από τις επιθέσεις που προέρχονται από τη γειτονική παλαιστινιακή συνοικία, σύμφωνα με τη μαρτυρία φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

 

Απόψε, η αστυνομία ύψωσε έξι οικοδομικής πλάκες μήκους δύο μέτρων η καθεμία κατά μήκος της συνοικίας Τζαμπάλ Μουκάμπερ, στα υψώματα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Οι πλάκες αυτές φέρουν εγγραφές στα εβραϊκά "προσωρινός και κινητός αστυνομικός φράκτης".

Ο τοίχος θα φθάνει σε μήκος τα 300 μέτρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής και θα χωρίζει τη συνοικία Τζαμπάλ Μουκάμπερ, από όπου προέρχονται πολλοί δράστες των τελευταίων επιθέσεων, και τον εβραϊκό οικισμό Αρμόν Χανετσίβ.

Η τοποθέτηση του φράκτη ακολουθεί την εγκατάσταση ισραηλινών σημείων ελέγχου στις εισόδους των συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η Σιωνιστική Ενωση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, επέκρινε την τοποθέτηση του τοίχου στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χώρισε επισήμως την Ιερουσαλήμ σήμερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κεντρο-αριστερού κόμματος. "Ο Νετανιάχου έχασε την ικανότητα να διαφυλάσσει την ασφάλεια των ισραηλινών πολιτών και την ενότητα της Ιερουσαλήμ".

Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ θα είναι η πρωτεύουσα του κράτους που οραματίζονται. Το Ισραήλ θεωρεί ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσά του, ενιαία και αδιαίρετη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER