Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 15:39

Βέλγιο: Αισιοδοξία για τις πωλήσεις μπύρας από τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ζυθοποιία InBev

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βέλγιο: Αισιοδοξία για τις πωλήσεις μπύρας από τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ζυθοποιία InBev

Η Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου, ανακοίνωσε αισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδά της χάρη στις υψηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεων μπύρας τύπου premium lager και αύξησε το μέρισμά της παρότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως τη διαδικασία απόκτησης της ανταγωνίστριάς της SABMiller, σε μια εξαγορά που ξεπερνά τα 100 δισεκ. δολάρια.Η AB InBev, που έχει καταλήξει σε προσωρινή συμφωνία για την εξαγορά της SABMiller, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε ενδιάμεσο μέρισμα 1,60 ευρώ ανά μετοχή από 1,00 ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μετοχή της ενισχυόταν νωρίτερα κατά 2,5% στα 110,15 ευρώ – τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 εβδομάδων – καταγράφοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις μετοχές του δείκτη FTSEurofirst 300.

Η InBev δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την προτεινόμενη εξαγορά της SABMiller. Η εταιρία, που εδρεύει στο Βέλγιο, αναμένεται να υποβάλει επίσημα προσφορά έως τις 4 Νοεμβρίου, έχοντας ήδη διενεργήσει νομικό και λογιστικό έλεγχο στην SABMiller και έχοντας εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Η ζυθοποιία, που παράγει μπύρες όπως η Budweiser, η Stella Artois και η Corona, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισεκ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 9,6% σε προσαρμοσμένη βάση. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 4,43 δισεκ. δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER