Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 13:54

Απώλειες καταγράφει η τιμή του πετρελαίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απώλειες καταγράφει η τιμή του πετρελαίου

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα τροφοδότησαν ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης σε μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, ενώ η ρωσική παραγωγή που ανήλθε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ επέτεινε τον κορεσμό της παγκόσμιας αγοράς.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 72 σεντς στα 48,84 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν απώλειες 75 σεντς στα 45,84 δολάρια το βαρέλι.

"Η υψηλή παραγωγή του ΟΠΕΚ, η παραγωγή ρεκόρ στη Ρωσία και τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα οδηγούν τις τιμές χαμηλότερα", σχολίασε ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής στην Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

Η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων μειώθηκε για όγδοο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σημερινή έρευνα, κάτι που υποδεικνύει ότι συνεχίζεται η επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως η παραγωγή πετρελαίου τον Οκτώβριο ανήλθε στα 10,78 εκατ. βαρέλια την ημέρα, που αποτελεί τιμή ρεκόρ για την μετασοβιετική περίοδο, επιτείνοντας την υπερβάλλουσα προσφορά στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να μειωθούν τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τα υψηλά επίπεδα του περυσινού Ιουνίου.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τη στρατηγική της Ρωσίας που στόχο έχει να προστατεύσει το μερίδιό της στην αγορά έναντι ανταγωνιστών από τον Κόλπο που έχουν αρχίσει να τροφοδοτούν τις παραδοσιακές αγορές της Μόσχας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER