Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 14:16

Ισόβια σε οδηγό της Uber για βιασμό στην Ινδία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ισόβια σε οδηγό της Uber για βιασμό στην Ινδία

Δικαστήριο της Ινδίας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σήμερα σε έναν οδηγό της εταιρείας ταξί με έδρα τις ΗΠΑ Uber, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό μίας επιβάτιδος-- μία δικαστική υπόθεση που υπογραμμίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη χώρα να πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας.

 

Στον οδηγό ταξί Σιβ Κουμάρ Γιαντάβ, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κριθεί ένοχος για βιασμό, απαγωγή και εκφοβισμό της γυναίκας η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επιβιβαστεί στο ταξί του για να επιστρέψει στο σπίτι της από ένα πάρτυ, επιβλήθηκε η αυστηρότερη ποινή που προβλέπεται.

Η 26χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιαντάβ την μετέφερε με το ταξί του σε απομακρυσμένη περιοχή όπου την χτύπησε και την βίασε.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την ασφάλεια των γυναικών στη χώρα, ενώ λίγο καιρό αργότερα το Νέο Δελχί απαγόρευσε τη λειτουργία της Uber και πολλών άλλων εταιρειών ταξί που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο επειδή δεν διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους ως προς το παρελθόν των οδηγών τους.

Στη συνέχεια, η Uber ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε εκ νέου να προσφέρει τις υπηρεσίες της αυξάνοντας, κατά τα λεγόμενά της, τους ελέγχους ασφαλείας.

Ο βιασμός είναι κεντρικό ζήτημα στην ινδική κοινωνία από τον Δεκέμβριο 2012, όταν μία 23χρονη φοιτήτρια βιάστηκε ομαδικά και κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER