Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 15:35

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Μήνυσε τον ...εαυτό του ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Μήνυσε τον ...εαυτό του ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και αρχηγός της Συμμαχίας Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD), Μίλοραντ Ντόντικ μήνυσε τον εαυτό του για τα ποινικά αδικήματα, για τα οποία τον κατηγορούν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.   Στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι "ο Μίλοραντ Ντόντικ, πολίτης, μηνύει τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ με βάση κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον του για δήθεν διάπραξη ποινικών αδικημάτων".

   "Είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά αποφάσισα να μηνύσω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου, επειδή εκείνοι που διατυπώνουν κατηγορίες εναντίον μου δεν κατέθεσαν μήνυση" ανέφερε ο κ. Ντόντικ.

   Εξήγησε ότι στην εισαγγελία της Βοσνίας και στην εισαγγελία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας πρότεινε να κληθούν ως μάρτυρες κατηγορίας οι αρχηγοί των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, Μλάντεν Μπόσιτς, Ντράγκαν Τσάβιτς, Βούκοτα Γκοβεντάριτσα, Μπράνισλαβ Μπορένοβιτς και όλοι όσοι διατυπώνουν εναντίον του κατηγορίες για διαφθορά και ανάμειξη σε οργανωμένο έγκλημα.

   "Επιθυμώ όλο αυτό να εξεταστεί θεσμικά" ανέφερε ο κ. Ντόντικ και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό θέλει να τερματιστεί η δημαγωγία εναντίον του.

   "Αυτό θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της κατάστασης και θα ενθαρρύνει και άλλους να πράξουν το ίδιο για να σταματήσει ο δημόσιος διασυρμός" είπε.

   Ο Μίλοραντ Ντόντικ τόνισε ότι αναμένει άμεση αντίδραση των αρμόδιων δικαστικών θεσμών.

   Στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων έχουν κατηγορήσει τον Μίλοραντ Ντόντικ για σκάνδαλα με ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών, για την κατάρρευση της τράπεζας "Bobar", από την οποία χάθηκαν καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ, για τη στενή σχέση του με τον επιχειρηματία, Μίλο Ράντισιτς που έχει καταδικαστεί για απάτες με οικόπεδα στη Μπάνια Λούκα και για δήθεν αποδοχή δωροδοκίας από τον Ρώσο επιχειρηματία, Όλεγκ Μπουρλάκοβ.

   Ο πρόεδρος του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) Μλάντεν Μπόσιτς υποστήριξε ότι ο Μίλοραντ Ντόντικ "έκλεψε εκατομμύρια" και μετά από αυτό ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κατέθεσε μήνυση εναντίον του συγκεκριμένου πολιτικού αντιπάλου του για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δίκη για την υπόθεση αυτή είναι ακόμη σε εξέλιξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER