Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 16:01

Ενας 18χρονος ανασύρθηκε ζωντανός 50 ώρες μετά την κατάρρευση του εργοστασίου στη Λαχώρη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενας 18χρονος ανασύρθηκε ζωντανός 50 ώρες μετά την κατάρρευση του εργοστασίου στη Λαχώρη

Σωστικά συνεργεία στο Πακιστάν ανέσυραν ζωντανό έναν 18χρονο, ο οποίος είχε θαφτεί κάτω από τα ερείπια εργοστασίου που κατέρρευσε κοντά στη Λαχώρη, όπου και παρέμεινε για 50 ώρες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

 

Το αγόρι ήταν εγκλωβισμένο για περισσότερες από δύο μέρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου και η οικογένειά του που το θεωρούσε νεκρό αναγνώρισε και έθαψε τη σορό ενός άλλου ανθρώπου θεωρώντας ότι ανήκε σε εκείνο.

"Ο 18χρονος Μουχάμαντ Σαχίντ ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 50 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου με την ευλογία του Θεού", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχάμαντ Ουσμάν, ανώτερος διοικητικός αξιωματούχος στη Λαχώρη.

Το τετραώροφο εργοστάσιο Rajput Polyester κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τα πτώματα τουλάχιστον 37 ανθρώπων από τα ερείπιά του. Κατασκεύαζε σακούλες πολυαιθυλενίου και βρισκόταν στη βιομηχανική ζώνη Σούνταρ, περίπου 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λαχώρης.

Η διάσωση του Σαχίντ προκάλεσε συγκίνηση στους συγκεντρωμένους στον τόπο του δυστυχήματος και εργάτες φώναζαν "Allah-O-Akbar" (Ο Θεός Είναι Μεγάλος) ενθαρρύοντας ο ένας τον άλλον για να αναπτερώσουν το ηθικό τους ενώ, όπως ήταν φυσικό, έδωσε αναπάντεχη χαρά στους γονείς του αγοριού.

Ο αριθμός των εργατών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο την ώρα της κατάρρευσης δεν είναι γνωστός, με τους αξιωματούχους να εκτιμούν ότι ήταν μεταξύ 150 και 200. Όπως κατήγγειλαν εργάτες, πολλά παιδιά εργάζονταν επίσης στο εργοστάσιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER