Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 17:37

Διορία 10 ημερών δίνει η Κομισιόν στη Volkswagen για εξηγήσεις σχετικά με νέες αποκαλύψεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διορία 10 ημερών δίνει η Κομισιόν στη Volkswagen για εξηγήσεις σχετικά με νέες αποκαλύψεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει διορία 10 ημερών στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αποκαλύψεις αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων που ξεπερνούσαν τα όρια που διαφήμιζε η ίδια η εταιρεία στις τεχνικές προδιαγραφές τους.

 

Ο επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε απέστειλε τη Δευτέρα επιστολή στον γενικό διευθυντή της VW ζητώντας «διευκρινίσεις» και του έδωσε διορία 10 ημερών για να απαντήσει, εξήγησε μια εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Στις 5 Νοεμβρίου η VW παραδέχθηκε ότι εντοπίστηκαν «παρατυπίες» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 800.000 οχήματα.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγει η εταιρεία μετά το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα και ήταν σε θέση να παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εκπομπή οξειδίου του αζώτου (NOx).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά τις εκπομπές CO2 που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κάθε χρόνο η Κομισιόν δημοσιεύει έναν κατάλογο με τις «επιδόσεις» όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην εκπομπή καυσαερίων.

Αν ένας κατασκευαστής ξεπερνά το όριο που έχει τεθεί από τις Βρυξέλλες, μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο: αυτό συνέβη το 2013 με την Autovaz (της επιβλήθηκε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ) και τη Ferrari (20.000 ευρώ).

Η Επιτροπή αποφάσισε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης «προκειμένου να λάβει υπόψη της τις τελευταίες εξελίξεις» ανέφερε μια πηγή.

«Δίνουμε μια ευκαιρία στη Volkswagen να αναπροσαρμόσει τα στοιχεία που μας έχει ήδη στείλει. Θέλουμε πρώτα να ακούσουμε τι έχουν να πουν και κατόπιν θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας» είπε η εκπρόσωπος του Κανιέτε.

Στην επιστολή του ο επίτροπος ζητά από τη Volkswagen να διευκρινίσει ποια μοντέλα και πόσα ακριβώς αυτοκίνητα αφορά η νέα υπόθεση με τις εκπομπές CO2.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή και θα απαντήσει μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας.

Πηγή: tanea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER