Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 21:14

Διαψεύδονται τα περί ενημέρωσης από υπαλλήλους της ΕΕ για το παράνομο λογισμικό της VW

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαψεύδονται τα περί ενημέρωσης από υπαλλήλους της ΕΕ για το παράνομο λογισμικό της VW

Η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση ICCT, που αποκάλυψε το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού που χρησιμοποιούσε η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στους ντιζελοκινητήρες της, διέψευσε ότι είχε ενημερωθεί για την υπόθεση από διοικητικούς υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υποστηρίζει ένα γερμανικό περιοδικό.

"Η ICCT δεν ενημερώθηκε ποτέ από κανέναν για μια ενδεχόμενη απάτη όσον αφορά τους ελέγχους εκπομπής καυσαερίων και ουδέποτε κάναμε την παραμικρή έρευνα για να εντοπίσουμε παράνομα λογισμικά ή αποδείξεις περί απάτης" ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Συμβουλίου Καθαρών Μεταφορών.

Το οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του υποστήριζε ότι η περιβαλλοντική οργάνωση ICCT ενημερώθηκε από Ευρωπαίους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν "αγανακτήσει" με την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή.

Ο εκπρόσωπος της ICCT σημείωσε ότι μάλλον υπάρχει μια "σύγχυση" μεταξύ του αυξημένου επιπέδου των εκπεμπόμενων οξειδίων του αζώτου (NOx) --κάτι που γνώριζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2011-- και της παρουσίας παράνομου λογισμού στα οχήματα της VW, κάτι που ανακαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές μετά το 2014.

Σε "σύγχυση" απέδωσε το άρθρο και μια πηγή της Κομισιόν από τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι το 2011 ο τότε Επίτροπος Βιομηχανίας Αντόνιο Ταγιάνι είχε ενημερωθεί για ενα πρόβλημα στην πίεση στα ελαστικά των αυτοκινήτων και όχι για την παρουσία παράνομου λογισμικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER