Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 18:37

Η σύνοδος του Παρισιού για το κλίμα θα διεξαχθεί "με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η σύνοδος του Παρισιού για το κλίμα θα διεξαχθεί "με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να συμμετάσχει κανονικά στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή που θα διεξαχθεί στο Παρίσι σε δύο εβδομάδες, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, λίγες ώρες μετά τη νύχτα τρόμου που έζησε η γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, δεν προβλέπεται να γίνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Ομπάμα που έχει ήδη ανακοινωθεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει το παρών στις 30 Νοεμβρίου στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για το κλίμα που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ (COP21) και στόχος της είναι να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό των αιτίων που οδηγούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς εκτίμησε ότι παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 128 άνθρωποι η COP21 "θα διεξαχθεί με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας".

"Όχι, όχι, η COP21 θα γίνει" απάντησε ο Φαμπιούς, από τη Βιέννη όπου βρισκόταν για τη σύνοδο που αφορούσε την διευθέτηση της συριακής κρίσης, όταν ρωτήθηκε αν απειλείται η διεξαγωγή της συνόδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER