Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 12:52

Η Τουρκία δηλώνει ότι ειδοποίησε το Παρίσι για έναν από τους καμικάζι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Τουρκία δηλώνει ότι ειδοποίησε το Παρίσι για έναν από τους καμικάζι

Η Τουρκία προειδοποίησε δύο φορές σε διάστημα ενός χρόνου τη Γαλλία για έναν από τους τζιχαντιστές που ανατινάχθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης στην Αντάλια (Αττάλεια).

Η τουρκική αστυνομία "πληροφόρησε τη γαλλική αστυνομία, δύο φορές, τον Δεκέμβριο 2014 και τον Ιούνιο 2015" για την υπόθεση του Ομαρ Ισμαελ Μοστεφάι, ενός από τους δράστες της σφαγής στο Μπατακλάν, δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

"Ωστόσο δεν λάβαμε ποτέ απάντηση από τη Γαλλία για το θέμα αυτό", συνέχισε.

Τον Οκτώβριο 2014, η Τουρκία έλαβε αίτημα από τη Γαλλία για να χορηγήσει πληροφορίες σχετικά με τέσσερις ύποπτους τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβανόταν ο Ομαρ Ισμαελ Μοστεφάι. Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές έκαναν έρευνα γι΄αυτόν, διότι συνδεόταν με την ομάδα των τεσσάρων που ενδιέφερε τις γαλλικές αρχές.

Γεννημένος σε παρισινό προάστιο, ο Ομαρ Ισμαελ Μοστεφάι συμμετείχε στην αιματηρή σύλληψη ομήρων του Μπατακλάν πριν ανατιναχθεί. Ταυτοποιήθηκε από το αποτύπωμά του που βρέθηκε σε ένα δάκτυλο στο χώρο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Μολέν, τον εισαγγελέα του Παρισιού, έχει καταδικαστεί επανειλημμένως για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και καταγραφεί για τη στροφή του στον ισλαμικό εξτρεμισμό από το 2010, όμως δεν περιελήφθη ποτέ σε έρευνα περί τρομοκρατίας.

Ο τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο ύποπτος είχε εισέλθει στο τουρκικό έδαφος το 2013 από την επαρχία του Εντίρνε, κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. "Δεν έχουμε κανένα ίχνος για έξοδό του από τη χώρα", είπε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι γαλλικές αρχές δεν ζήτησαν καμία πληροφορία για την περίπτωση του Ομαρ Ισμαελ Μοστεφάι παρά μετά το κύμα των επιθέσεων στο Παρίσι.

"Μόνο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι οι τουρκικές αρχές έλαβαν αίτημα για την παροχή πληροφοριών για το θέμα του Ομαρ Ισμαελ Μοστεφάι", αποκάλυψε ο τούρκος αξιωματούχος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER