Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 14:02

Ενός λεπτού σιγή στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενός λεπτού σιγή στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα στις 12.00 ώρα Γαλλίας (13.00 ώρα Ελλάδας) παντού στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι, των πλέον φονικών στην ιστορία της χώρας.

Στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη γεμάτη με λουλούδια πλατεία Δημοκρατίας, και κοντά στα σημεία των επιθέσεων, κυρίως στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, όπου τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, τήρησε αυτό το λεπτό σιγής στο προαύλιο του Πανεπιστημίου της Σορβόνης υπογραμμίζοντας έτσι τον μεγάλο αριθμό των νέων που περιλαμβάνονται στους 129 νεκρούς των επιθέσεων.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε την ίδια ώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικογενειών, οι ευρωπαίοι ηγέτες που μετέχουν στις εργασίες τήρησαν μαζί ενός λεπτού σιγή.

Τριήμερο εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής που προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων και τον τραυματισμό 352.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Παρίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Γάλλο πρέσβη του ζήτησε να μεταφέρει στον Γάλλο Πρόεδρο και στον γαλλικό λαό την διαβεβαίωση ότι «για μας, τους Έλληνες, και θέλω να πιστεύω για όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο, ιδίως αυτές τις τραγικές στιγμές, οι τρεις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, ήτοι Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες».

Ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί εισήλθε στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης ε.τ.κ. Γεώργιος Γεννηματάς. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και αμέσως μετά η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER