Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 17:26

Χιλιάδες γυναίκες στο Τέξας «επιχειρούν να κάνουν άμβλωση μόνες τους»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χιλιάδες γυναίκες στο Τέξας «επιχειρούν να κάνουν άμβλωση μόνες τους»

Τουλάχιστον 100.000 γυναίκες στο Τέξας έχουν επιχειρήσει να κάνουν μόνες τους σε άμβλωση, προειδοποιεί η πρώτη στο είδος της μελέτη που πραγματοποίησε το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τέξας.

 

Ένας από τους κύριους λόγους, λένε οι ερευνητές, είναι η νομοθεσία που εμποδίζει την πρόσβαση σε κλινικές ενώ ένας άλλος είναι η εύκολη πρόσβαση σε φάρμακα που προκαλούν αυτόματη αποβολή και διατίθενται παράνομα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Οι περισσότερες απάντησαν ότι η τακτική που επέλεξαν ήταν η χρήση φαρμάκων, ενώ άλλες έκαναν χρήση βοτάνων ή σκευασμάτων για εναλλακτικές θεραπείες, αλκοόλ, παράνομων ναρκωτικών ή ορμονικών σκευασμάτων. Ορισμένες κατέφυγαν σε σκληρότερες μεθόδους χτυπώντας ή τσιμπώντας την κοιλιά τους.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι 100.000 έως 240.000 γυναίκες έχουν επιχειρήσει να κάνουν μόνες τους άμβλωση και ότι το Τέξας κατέχει τα πρωτεία σε σχέση με τις υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες. Οι Λατινοαμερικάνες και οι φτωχές γυναίκες είναι εκείνες που καταφεύγουν συχνότερα σε αυτή την απέλπιδα πρακτική.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έρχονται μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να κάνει δεκτή μια υπόθεση που αμφισβητεί τη συνταγματικότητα ενός νόμου του Τέξας, γνωστού ως HB 2, ο οποίος προβλέπει την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων στις γυναικολογικές κλινικές που πραγματοποιούν αμβλώσεις, αφήνοντας έτσι σε ολόκληρη την πολιτεία μόνο 10 κλινικές για τα 5,4 εκατομμύρια γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία.

Το 22% από τις 779 ερωτηθείσες απάντησαν ότι είτε οι ίδιες είτε κάποια γυναίκα που γνωρίζουν είχε τερματίσει ή είχε επιχειρήσει να τερματίσει μόνη της εγκυμοσύνη εκτός ιατρικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, το 34% απάντησε ότι τάσσεται κατά της άμβλωσης, αν και κατανοούν τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν μία γυναίκα να αποφασίσει να τερματίσει μόνη της μία εγκυμοσύνη.

Ο Δρ Ντάνιελ Γκρόσμαν, καθηγητής στο τμήμα Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι ένας πιο περιοριστικός νόμος θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερες γυναίκες στην αναζήτηση επιλογών εκτός ιατρικών εγκαταστάσεων.

«Καθώς η πρόσβαση στις υπηρεσίες μιας κλινικής γίνεται δυσκολότερη στο Τέξας, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερες γυναίκες να αισθανθούν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» είπε ο Γκρόσμαν.

Πηγή: tanea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER