Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 12:03

"Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη" είπε ο φίλος του Παύλου Φύσσα κλαίγοντας στην κατάθεση του

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη" είπε ο φίλος του Παύλου Φύσσα κλαίγοντας στην κατάθεση του

«Σας παρακαλώ ένα διάλειμμα» είπε κλαίγοντας ο αδελφικός φίλος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Δούλβαρης που ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του φίλου του.

 

Συντετριμμένος ο μάρτυρας, με εμφανή στο πρόσωπό του τη φόρτιση για όσα βίωσε τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 που έχασε τον αδελφικό φίλο του, αναφερόμενος στην ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια Κοράλλι έκανε λόγο για «ζώα, κτήνη που προκαλούσαν».

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν της φονικής επίθεσης στον 34χρονο μουσικό καθώς ήταν μαζί με τον Φύσσα στην καφετέρια και όσα ακολούθησαν αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα οπότε η παρέα τους βγήκε από το κατάστημα και βρέθηκε μπροστά σε μία ομάδα «μαυροντυμένων με κράνη και ξύλα» που τους έβριζε:

«Έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή. Έδιναν την εικόνα ενός λόχου, τριάντα - σαράντα άτομα. Ήταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη στιγμή που, όπως είπε, δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα που ειχε συγκεντρωθεί έξω από τη καφετέρια . 

Όπως κατέθεσε ο Γιώργος Δούλβαρης, ο Παύλος ήταν αυτός που είπε στους φίλους του να φύγουν από εκεί: «Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας. Ο Παύλος είπε "φεύγουμε ,τρέχουμε". Τρέξαμε να σωθούμε. Κάποια στιγμή που έστριψα πίσω μου κατάλαβα οτι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου. Έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω πού ειναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε.Εκείνη μου λέει "μαχαίρωσαν τον Παύλο" . Απο την ταραχή μου δεν έβλεπα τίποτα. Μάλλον αυτοί είχαν φύγει. .Περίμεναμε 40 λεπτά για ασθενοφόρο. Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να τον πάμε στο νοσοκομείο. Όταν όμως έφτασα είχαν πάρει τον Παύλο και πήγα και εγώ στο νοσοκομείο. Εκεί μας ενημέρωσαν οι γιατροί και ο πατέρας του Παύλου».

Ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεσή του πως κατά τη διάρκεια του αγώνα, εντός της καφετέριας δεν έγινε κανένας διάλογος, δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση και αναφέρθηκε στους δύο θαμώνες που βρισκόταν σε διπλανό από το δικό τους τραπέζι οι οποίοι από την στιγμή που μπήκαν τους κοιτούσαν επίμονα.

Από το ντύσιμο τους, όπως κατέθεσε, κατάλαβαν πως ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και μεταξύ τους σχολίασαν πως «οι φασίστες έχουν εξαπλωθεί παντού». Ο κ. Δούλβαρης απέκλεισε την περίπτωση να άκουσαν αυτή την φράση οι δύο θαμώνες καθώς στο μαγαζί υπήρχε πολλή φασαρία. Σε ερώτηση της προέδρου για ποιο λόγο έφθασαν εκεί τα πράγματα και γιατί υπήρχε τόσο μένος και εμπάθεια από τους συγκεντρωμένους έξω από την καφετέρια , ο μάρτυρας είπε: «γιατί είμαστε αντίθετοι με τις ιδέες τους» ενώ απαντώντας στην πρόεδρο πώς το γνώριζαν αυτό, ανε΄φερε: «Δεν το ξέρω... ξεχωρίζουμε και εμείς από την εμφάνιση μας...ότι κάνουμε μουσική ραπ».

Η διαδικασία συνεχίζεται μετά από διακοπή ενός τετάρτου που έδωσε η πρόεδρος ώστε να ηρεμήσει ο κ. Δούλβαρης. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER