Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 21:22

Η Γερμανία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Γερμανία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ

Αναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου Tornado, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και μία φρεγάτα θα θέσει η Γερμανία στην διάθεση της Γαλλίας, στον αγώνα κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι γερμανοί υπουργοί Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η φρεγάτα θα συμβάλει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού θα τροφοδοτούν με καύσιμα γαλλικά μαχητικά εν πτήσει, προκειμένου να είναι εφικτές περισσότερες ώρες επιχειρήσεων.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΙΚ, το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία. Είπαμε "ναι" στην στήριξη (σ.σ. της Γαλλίας) και η απόφαση εδράζεται απόλυτα στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι «το να διαθέσουμε αυτά που μπορούμε και τα οποία μπορούμε και πολιτικά να δικαιολογήσουμε» είναι και θέμα αξιοπιστίας. «Χρειαζόμαστε και στρατιωτικά μέσα για να σταματήσουμε και να νικήσουμε το ΙΚ. Αυτή η θηριωδία που δεν σέβεται τον άνθρωπο μπορεί κάποια στιγμή να πλήξει και εμάς. Η συμμετοχή της Γερμανίας περιλαμβάνει τρία συστατικά στοιχεία: προστασία, σημαντικές επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιμελητεία», δήλωσε η κυρία Φον Ντερ Λάιεν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER