Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 22:44

Ινδία: Πάνω από 269 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ινδία: Πάνω από 269 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες 

Οι πρωτοφανείς για την περιοχή βροχές που πέφτουν τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις υποδομές και έχουν οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

 

Η επαρχία Tamil Nadu και η πρωτεύουσά της Chennai έχουν δεχθεί ένα απίστευτο κύμα βροχοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες, έχοντας φθάσει πάνω από 26 εκατοστά ύψους βροχής μέσα σε μία μόλις ημέρα, περίπου το 75% της ποσότητας της βροχής που πέφτει καθ' όλη την διάρκεια των μουσώνων.

Οι καταστροφές στις υποδομές της περιοχής από την απίστευτη ποσότητα νερού είναι τεράστιες και έχουν οδηγήσει ακόμα και το αεροδρόμιο της περιοχής να είναι κλειστό. Οι βροχές που είναι οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και δεκαετίες, έχουν αναγκάσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, ενώ πολλοί κατηγορούν τις αρχές της περιοχής και ιδίως της πόλης ότι έχουν εγκαταλείψει εδώ και αρκετά χρόνια τις υποδομές στην τύχη τους, με αποτέλεσμα η μεγάλη βροχόπτωση να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα απ' ότι προβλεπόταν.

Όπως αναφέρουν τοπικές οργανώσεις, ένα σύστημα καναλιών και λιμνών που λειτουργούσε ως φυσικό σύστημα αποστράγγισης των υδάτων έχει πέσει στα χέρια οικοπεδοφάγων και εργολάβων, με χιλιάδες σπίτια να έχουν χτιστεί πάνω σ' αυτές τις περιοχές.

Η κατάσταση στην πόλη Chennai θυμίζει μία αντίστοιχη περίπτωση που είχε συμβεί πριν μία δεκαετία στην Βομβάη, όπου είχαν χάσει την ζωή τους πάνω από 1.000 άνθρωποι. 

Με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για συνέχιση και πιθανή ενίσχυση των βροχοπτώσεων, κανείς δεν είναι βέβαιος πια ότι ο αριθμός των νεκρών και σ' αυτή την περιοχή της Ινδίας δεν θα ανέβει ή και θα ξεπεράσει τις καταστροφές της Βομβάης.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER