Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 10:29

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση εξασφαλίζει ενισχυμένη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση εξασφαλίζει ενισχυμένη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), κερδίζει βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων την ενισχυμένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων στο κοινοβούλιο της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ανακοίνωσε χθες η εκλογική επιτροπή της Βενεζουέλας.


Το MUD εξασφαλίζει 110 από τις 167 έδρες του κοινοβουλίου, διευκρίνισε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).
Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ούγκο Τσάβες, λαμβάνει 55 έδρες, πρόσθεσε το CNE, ενώ ακόμη απομένουν προς διανομή 2 έδρες.
Αν το MUD εξασφαλίσει επιπλέον των 110 εδρών που έχει ήδη, τις 2 που απομένουν προς διανομή, θα έχει τότε την ενισχυμένη πλειοψηφία των δύο τρίτων, η οποία ορίζεται στις 112 έδρες. Η πλειοψηφία αυτή παρέχει σημαντικά προνόμια, όπως η δυνατότητα να συγκληθεί μια Συντακτική Συνέλευση, ή να καθαιρεθούν δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Η ηγεσία του MUD δηλώνει από την Κυριακή το βράδυ ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια  

0 # ΣπύροςΤαμπ 08-12-2015 10:51
Το γεγονός του «οικονομικού πολέμου», όπου οι μεγαλοκαπιταλισ τές, που ελέγχουν τη διατροφική αλυσίδα, δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις κρύβοντας τα τρόφιμα, ή της επιδείνωσης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων από την πτώση των τιμών που πετρελαίου ή της εκτεταμένης διαφθοράς στην κρατική διοίκηση είναι αποτελέσματα του λεγόμενου «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα» που διατήρησε ακέραια την οικονομική εξουσία στο κεφάλαιο. Παρά τη λεγόμενη εθνικοποίηση της πετρελαιοβιομηχ ανίας και τη σοσιαλδημοκρατι κή διαχείριση που εγκαινιάστηκε το 1998 με τον ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες Φρίας, η καπιταλιστική οικονομική βάση δεν άλλαξε. Η δυνατότητα που έδωσαν τα έσοδα από το πετρέλαιο να αμβλυνθούν κάποια οξυμένα λαϊκά προβλήματα (αναλφαβητισμός , έλλειψη υποδομών Υγείας, Παιδείας, λαϊκές κατοικίες, διατροφή με επιδοτούμενα προγράμματα σε φτωχογειτονιές) δεν άλλαξε την οικονομική βάση της χώρας και επιπλέον το γεγονός ότι δεν αναπτύχθηκε η παραγωγική βάση, δεν υπήρξε σύγκρουση με το κεφάλαιο και άνοδος της ταξικής συνείδησης, συνέβαλαν σε μια συγκυρία οικονομικών δυσκολιών, στο να διευρυνθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΣπύροςΤαμπ 08-12-2015 10:53
ι δεν ξέραμε;Τι δεν περιμέναμε;Αυτα πατών αρχή του τέλους; Για όποιον έχει στοιχειώδη κρίση και ταξική οπτική.Ευρωκομο υνισμός.λέει... Εξίσωση ναζισμού -κομουνισμού... Ευρωλιγουρισμός ... Οπορτουνισμός ...Αναχώματα του καπιταλισμού (του ..καλού!)
Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα με τα παραμύθια για Σοσιαλισμό μουσαντένιο με ενδιάμεσα στάδια εξουσίας και διάφορα τέτοια. Καμία κυβέρνηση ότι όνομα και να έχει και ανεξάρτητα προθέσεων δεν μπορεί να φέρει Σοσιαλισμό όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER