Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 21:22

Ιστορική συμφωνία 195 κρατών για την κλιματική αλλαγή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιστορική συμφωνία 195 κρατών για την κλιματική αλλαγή

Οι 195 χώρες που συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή υιοθέτησαν σήμερα μια ιστορική συμφωνία που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Κοιτάζω την αίθουσα, βλέπω ότι οι αντιδράσεις είναι θετικές, δεν ακούω καμία ένσταση, η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα υιοθετήθηκε» δήλωσε ο πρόεδρος της COP21, Λοράν Φαμπιούς, ενώ η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρευρισκομένων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέβηκε στο βήμα, αντήλλαξε μια χειραψία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, ενώ η γενική γραμματέας της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή Κριστιάνα Φιγκέρες και η επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Γαλλίας Λοράνς Τουμπιανά αγκαλιάστηκαν.

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για μια «τεράστιας» σημασίας συμφωνία για την κλιματική αλλαγή με μήνυμα στο Twitter

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη συμφωνία- ορόσημο που επιτεύχθηκε στο Παρίσι για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη «τεράστια» και εξήρε τη συμβολή των ΗΠΑ στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας.

«Είναι τεράστιας σημασίας: Σχεδόν κάθε χώρα της Υφηλίου μόλις υπέγραψε τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή- χάρη στον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ» έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει δηλώσεις από το Λευκό Οίκο σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού στις 00.30 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER