Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 14:15

Τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν τιμά η Google με το σημερινό της doodle (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν τιμά η Google με το σημερινό της doodle (βίντεο)

Τα 245 χρόνια από τη βάπτιση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν γιορτάζει σήμερα, 17 Δεκεμβρίου, η Google!

Σε κάθε επέτειο κάποιου σημαντικού γεγονότος παγκοσμίου ενδιαφέροντος, της γέννησης ή του θανάτου κάποιου σπουδαίου ανθρώπου, επιστήμονα, καλλιτέχνη, αθλητή, η Google δημιουργεί ένα διαδραστικό (interactive) σκίτσο ή βίντεο, γνωστό ως doodle, για να τιμήσει τη συγκεκριμένη ημέρα ή το έργο του εκάστοτε προσώπου. 

Σήμερα, 17 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται τα 245 χρόνια από τη βάπτιση του εμβληματικού γερμανού συνθέτη και πιανίστα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και δεν μπορούσε παρά να είναι ο πρωταγωνιστής του σημερινού doodle παγκοσμίως. Όπως εξηγεί η Google, η ακριβής ημερομηνία γέννησης του Γερμανού συνθέτη παραμένει άγνωστη, και γι' αυτό επέλεξε τη σημερινή ημερομηνία, 17 Δεκεμβρίου, που είναι γνωστή ως η ημέρα βάφτισής του.  

Μπαίνοντας στο Google, θα δείτε ένα εντυπωσιακό διαδραστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται κάποιες σκηνές με τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και ανάμεσα σε αυτές, έχετε τη δυνατότητα να «παίξετε» τη μουσική του μοναδικού αυτού συνθέτη, βάζοντας στη σωστή σειρά παρτιτούρες από τις πιο γνωστές συνθέσεις του. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό!  

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το σημερινό doodle, ωστόσο θα επιμείνω πως αξίζει να επισκεφθείτε τη σελίδα της Google και να το δοκιμάσετε με τα ίδια σας τα χέρια. 

Δοκιμάστε το εδώ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER