Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 21:06

Toyota Prius: Τέταρτη γενιά με βελτιωμένη απόδοση καυσίμου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Toyota Prius: Τέταρτη γενιά με βελτιωμένη απόδοση καυσίμου

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 θα εισαχθεί στην Ελλάδα η τέταρτη γενιά του Toyota Prius, η οποία θα έχει αύξηση κατά 18 % στην απόδοση καυσίμου συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο.

Η νέα πλατφόρμα TNGA επέτρεψε σημαντική μείωση ύψους σε κομβικές περιοχές για τη δημιουργία μιας χαμηλότερης, πιο δυναμικής εμφάνισης. Το συνολικό ύψος έχει μειωθεί κατά 20 χιλ. συγκριτικά με το τρέχον Prius, στα 1.470 χιλ. Το υψηλότερο σημείο της οροφής έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός, και η μεσαία γραμμή έχει τοποθετηθεί πιο χαμηλά, τονίζοντας τα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Το νέο μοντέλο διατηρεί το μεταξόνιο των 2.700 χιλ. του απερχόμενου Prius. Στο μήκος προστέθηκαν 60 χιλ., οπότε έφτασε τα 4.540 χιλ. Επίσης είναι 15 χιλ. φαρδύτερο, φθάνοντας τα 1.760 χιλ.

Το νέο Prius προαναγγέλλει την επόμενη γενιά υβριδικών συστημάτων κίνησης της Toyota. Τα νέα υβριδικά συστήματα θα διατίθενται σε ένα πιο συμπαγές πακέτο, που είναι ελαφρύτερο και οικονομικότερο. Αυτή η νέα γενιά θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη μπαταρία, τον ηλεκτροκινητήρα και τις τεχνολογίες βενζινοκινητήρων.

Οι μπαταρίες θα προσφέρουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, που μεταφράζεται σε περισσότερη ισχύ έναντι μονάδων ίδιων διαστάσεων και βάρους.

Οι ηλεκτροκινητήρες θα είναι μικρότερων διαστάσεων, αλλά προσφέρουν καλύτερη αναλογία ισχύος-βάρους.

Και η θερμική απόδοση του βενζινοκινητήρα, από το 38,5 % στο τρέχον Prius, αυξήθηκε πάνω από 40%.

Σαν αποτέλεσμα, όταν χρησιμοποιείται στο νέο Prius, αυτό το νέο υβριδικό σύστημα στοχεύει σε βελτίωση 18 % στην απόδοση καυσίμου συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο.

Η Toyota εκτιμά ότι οι δυνατότητες της αγοράς υβριδικών θα αυξηθούν περαιτέρω, καθώς περισσότεροι καταναλωτές θα ενστερνίζονται αυτή την τεχνολογία, λόγω του ότι οι εκπομπές ρύπων των συμβατικών κινητήρων βενζίνης και ντίζελ υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο και πρέπει να πληρούν πιο απαιτητικά κριτήρια νομοθεσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER