Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 10:15

Εφτασε με αναπηρικό καροτσάκι από τη Συρία στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Εφτασε με αναπηρικό καροτσάκι από τη Συρία στην Ευρώπη

Συγκινεί η ιστορία ενός κοριτσιού από τη Συρία, της Ρετζίν Μουσταφά, η οποία έφτασε στην Ευρώπη με το αναπηρικό της καροτσάκι, στο οποίο βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια.

Το μακρύ της ταξίδι από τη Μέση Ανατολή το έκανε παρέα με την αδερφή της και μια οικογενειακή φίλη, περνώντας ακόμη και από στρατόπεδα κράτησης. Τον Σεπτέμβριο, εγκλωβισμένη ακόμη στα σύνορα της Ουγγαρίας έκανε ήδη μεγάλα όνειρα για το μέλλον. "Θέλω να γίνω αστροναύτης, να πάω να βρω έναν εξωγήινο. Θέλω να γνωρίσω την βασίλισσα”, είπε η Ρετζίν.

Εδώ και τρεις πλέον μήνες, βρίσκεται στην Γερμανία, όπου ονειρεύεται να ζήσει μία κανονική ζωή. «Η Γερμανία ήταν όπως την φανταζόμουν, όμορφη. Η ζωή μου είναι κανονική όπως την ήθελα. Ένα κορίτσι που πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο. Μ' αρέσει να το κάνω αυτό», τόνισε.

Η άφιξη του κοριτσιού στη Γερμανία έφερε και την επανασύνδεσή της με τον πολυαγαπημένο της αδελφό. Όνειρό της είναι να ξεκινήσει τις φυσιοθεραπείες προκειμένου να καταφέρει κάποια μέρα να περπατήσει και να δει ξανά τους γονείς, της οι οποίοι ζουν ως πρόσφυγες στην Τουρκία.

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER