Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 15:47

Απαγορεύτηκαν τα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά στα κέντρα προσφύγων σε πόλη της Γερμανίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απαγορεύτηκαν τα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά στα κέντρα προσφύγων σε πόλη της Γερμανίας

Σε μια πόλη στη δυτική Γερμανία απαγορεύτηκε η πώληση πυροτεχνημάτων στους πρόσφυγες για την Πρωτοχρονιά, εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα στους ανθρώπους που έχουν διαφύγει από εμπόλεμες ζώνες.

Η πόλη Άρνσμπεργκ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία εξέδωσε οδηγίες σε διάφορες γλώσσες βάσει των οποίων απαγορεύεται η πώληση πυροτεχνημάτων σε αυτούς που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών της πόλης στην εφημερίδα Neue Westfaelische.

Επίσης η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης συνέστησε στους κατοίκους της να εξετάσουν την περίπτωση να μην ρίξουν φέτος βαρελότα "για να αποφύγουν να ξυπνήσουν μνήμες φρίκης στους ανθρώπους αυτούς που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις".

Η παράδοση θέλει για την υποδοχή του Νέου Έτους να υπάρχουν πυροτεχνήματα και να γίνεται ένα θεαματικό σόου στην Πύλη του Βραδεμβούργου το οποίο μεταδίδεται απευθείας από γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Πέρυσι οι Γερμανοί δαπάνησαν 120 εκατομμύρια ευρώ σε πυροτεχνήματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο "οι άνθρωποι που έρχονται από μια εμπόλεμη ζώνη συνδέουν τους δυνατούς κρότους περισσότερο με τους πυροβολισμούς και τις βόμβες απ'ό,τι με τα πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών στην εφημερίδα.

Το Ρόιτερς δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο των αρχών του Άρνσμπεργκ.

Σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων έχουν αναρτηθεί αφίσες στις οποίες εξηγείται η απαγόρευση αυτή, η οποία επιβλήθηκε επίσης για να προληφθούν τυχόν πυρκαγιές σε κτίρια που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των προσφύγων.

Κλειστά γυμναστήρια, ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν και άδεια κτίρια έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων για να καλυφθεί η ανάγκη που υπήρχε για την στέγαση περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων που κατέφυγαν φέτος στη Γερμανία, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν τις χώρες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER