Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 18:14

Υποχώρηση 2% στη Γουόλ Στριτ, μετά τις νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υποχώρηση 2% στη Γουόλ Στριτ, μετά τις νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας

«Βουτιά» πάνω από 2% κάνουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας ενέτειναν τους φόβους για την παγκόσμια ανάπτυξη, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 351 μονάδες ή 2% στις 17.074 μονάδες μετά το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς, ενώ πριν λίγο οι απώλειές του έφθασαν το 2,2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν πτώση 2,1% και 2,7%, αντίστοιχα.

Εξάλλου ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει απώλειες 2,4%, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση του γερμανικού δείκτη DAX (-4,1%).

Τα ασθενέστερα από το αναμενόμενο στοιχεία του μεταποιητικού τομέα της Κίνας και η υποχώρηση του γιουάν προκάλεσαν την πτώση κατά 7% των κινεζικών μετοχών και οδήγησαν τις αρχές να διακόψουν τις συναλλαγές πριν το καθορισμένο τέλος της διαπραγμάτευσης.

Εν τω μεταξύ, οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή ενίσχυσαν το απαισιόδοξο κλίμα στις αγορές και πυροδότησε διακυμάνσεις στην αγορά του πετρελαίου, οι τιμές του οποίου πριν από λίγο αυξάνονταν 3,9% για το μπρεντ στα 39,1 δολάρια το βαρέλι και 3% για το αμερικανικό αργό στα 38,1 δολάρια.

Οι τιμές των βασικών μετάλλων μειώθηκαν, επίσης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τη ζήτηση από την Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής τους. Η τιμή του χαλκού σημείωνε πτώση 1,2% και του νικελίου κατά 2,9%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER