Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 13:19

Honda HR-V: Ιαπωνικό SUV με αυτόματο κιβώτιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Honda HR-V: Ιαπωνικό SUV με αυτόματο κιβώτιο

Το νέο Honda HR-V, αποτελεί τη νέα προσπάθεια της ιαπωνικής φίρμας να αποσπάσει μερίδιο από την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

Οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά ξεκινούν στο τέλος Ιανουάριου. Το νέο HR-V διατίθεται με έναν κινητήρα ντίζελ 1.6 i-DTEC ισχύος 120 ίππων και έναν βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC απόδοσης 130 ίππων. Ο ντίζελ συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας με εξατάχυτο μηχανικό είτε με CVT.

Το προαιρετικό κιβώτιο CVT της Honda που προσφέρεται με το βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC, διαθέτει ένα νέο λογισμικό ελέγχου που εξελίχθηκε ειδικά για τις ευρωπαϊκές αγορές. Προσομοιώνει επτά σχέσεις και παρέχει βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων. Δύο νέο πρόσθετα προγράμματα προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην οδήγηση και στην οικονομία καυσίμου.

Το Early Downshift During Braking (EDDB) χρησιμοποιεί τον κινητήρα για να βοηθήσει τον οδηγό στο φρενάρισμα. Όταν το σύστημα αναγνωρίσει μία επιβράδυνση, κατηφόρα ή στροφή μέσω του συστήματος πέδησης, το EDDB αυτόματα αυξάνει τις στροφές για αξιοποίηση του φρένου του κινητήρα. Στη συνέχεια αυτό επιτρέπει ταχεία ανάκτηση της ταχύτητας μετά την επιβράδυνση ή ταχεία επιτάχυνση μετά τη στροφή.

Το Fast Off μετρά πόσο γρήγορα ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του φρένου και διατηρεί σταθερές τις στροφές του κινητήρα για να ενεργοποιήσει το φρένο του κινητήρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό το σύστημα έχει προσαρμοστεί εκτενώς στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους πολλαπλών λωρίδων και υψηλών ταχυτήτων. Για παράδειγμα, το Fast Off αναγνωρίζει πότε ο οδηγός ετοιμάζεται να προσπεράσει ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρώσει τον ελιγμό λόγω ενός οχήματος στη γειτονική λωρίδα. Καθώς ο οδηγός αφήνει γρήγορα το πεντάλ του γκαζιού επιτρέποντας στο πίσω όχημα να περάσει, το Fast Off διατηρεί ψηλά τις στροφές του κινητήρα, προετοιμαζόμενο για την ολοκλήρωση του ελιγμού προσπέρασης.

Στην Ελλάδα, η έκδοση με βενζινοκινητήρα 1.5, αυτόματο κιβώτιο CVT και επίπεδο εξοπλισμού Elegance κοστίζει 25.070 ευρώ. Η βασική έκδοση Comfort με βενζινοκινητήρα 1.5 και μηχανικό κιβώτιο κοστολογήθηκε στα 21.070 ευρώ. Όσον αφορά τον κινητήρα ντίζελ οι τιμές ξεκινούν από τα 25.070 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER