Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 15:55

Βρετανία: Πτωτικά για έκτη ημέρα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βρετανία: Πτωτικά για έκτη ημέρα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά για έκτη συνεδρίαση, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 12 ετών, κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, που αποτυπώνονται στη νέα υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών, επισκιάζουν τις προοπτικές για τη φετινή ζήτηση του μαύρου χρυσού.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν νωρίτερα πτώση 63 σεντς στα 32,92 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν απώλειες κατά 48 σεντς στα 32,68 δολάρια.

Οι αναλυτές υποδεικνύουν την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, όπου το γιουάν έχει υποχωρήσει ενώ οι χρηματιστηριακές συναλλαγές ανεστάλησαν δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, ως βασικούς λόγους για τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Η Morgan Stanley εκτίμησε σήμερα ότι είναι δυνατόν οι τιμές του πετρελαίου να υποχωρήσουν στα επίπεδα των 20 δολαρίων, ιδιαίτερα εάν το δολάριο ενισχυθεί περαιτέρω έναντι άλλων νομισμάτων. «Και μόνο μια υποτίμηση του κινεζικού γιουάν κατά 15% θα μπορούσε να στείλει το πετρέλαιο στο επίπεδο των 20 δολαρίων», ανέφερε η τράπεζα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER