Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 16:38

Δεν έχει βρεθεί κανένα παραποιημένο λογισμικό ανακοίνωσε η Renault 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δεν έχει βρεθεί κανένα παραποιημένο λογισμικό ανακοίνωσε η Renault 

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε ότι οι αρχές έχουν επιθεωρήσει τρεις από τις εγκαταστάσεις της στο πλαίσιο έρευνας για τις εκπομπές ρύπων, σε μια είδηση που εξανέμισε δισεκατομμύρια από τη χρηματιστηριακή της αξία απηχώντας το σκάνδαλο που ταλανίζει τη γερμανική Volkswagen.

Η Renault είπε ότι μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν εντοπίσει «καμία ένδειξη συστήματος αναστολής (defeat device) στα οχήματα της Renault», σε μια αναφορά στο είδος του λογισμικού που εντόπισαν οι Αμερικανοί ερευνητές ότι είχε χρησιμοποιήσει η Volkswagen.

Η μετοχή της Renault υποχώρησε έως 22% αφού συνδικαλιστές είπαν ότι έγιναν έρευνες σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης, κάτι που οδήγησε την εταιρία στο να εκδώσει ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας τους ελέγχους.

Η Renault είπε ότι οι ερευνητές εξετάζουν τον τρόπο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία εκπομπής ρύπων, διεξάγοντας έρευνα στα ανταλλακτικά και στις εργοστασιακές της μονάδες, συμπληρωματικά αυτής που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση.

Η μετοχή της Renault έχασε περίπου 5 δισεκ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή της, στη χειρότερη ημέρα της από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1994, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters. Η μετοχή ανέκαμψε από τις απώλειες που σημείωσε μετά την ανακοίνωση, περιορίζοντας την πτώση της στο 13,78% στις 14:46 ώρα Ελλάδας.

Καθώς η είδηση άρχισε να επηρεάζει τις μετοχές και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, η ανταγωνίστρια PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσε ότι δεν έχουν γίνει έρευνες στα γραφεία της και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ανωμαλιών στις δοκιμές ρύπων.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER