Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 10:45

Ιράν: "Παράνομες οι νέες αμερικανικές κυρώσεις για το βαλλιστικό πρόγραμμα"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιράν: "Παράνομες οι νέες αμερικανικές κυρώσεις για το βαλλιστικό πρόγραμμα"

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε σήμερα τις νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη εξαιτίας του ιρανικού βαλλιστικού προγράμματος, χαρακτηρίζοντάς τες "παράνομες", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Insa.

Οι νέες κυρώσεις που ανακοινώθηκαν από την Ουάσινγκτον "είναι παράνομες διότι το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν δεν προβλέπει ικανότητα εξοπλισμού με πυρηνικές κεφαλές", δήλωσε ο Χοσεΐν Τζαμπέρ Ανσαρί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες την επιβολή νέων κυρώσεων που συνδέονται με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, μία ημέρα μετά την άρση των διεθνών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, με την έναρξη της ισχύος της διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις.

Πέντε ιρανοί πολίτες και σειρά επιχειρήσεων με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα προστέθηκαν στην μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

"Όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα απαντήσει στις προπαγανδιστικές αυτές ενέργειες επιταχύνοντας το βαλλιστικό της πρόγραμμα και ενισχύοντας τις αμυντικές της ικανότητες", προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER