Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 15:27

Γαλλία: 3χρονο κοριτσάκι πνίγηκε από παιχνίδι σε αβγό Kinder!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γαλλία: 3χρονο κοριτσάκι πνίγηκε από παιχνίδι σε αβγό Kinder!

Οι διασώστες κατάφεραν να την επαναφέρουν προσωρινά στη ζωή, ωστόσο ο εγκέφαλός της είχε πληγεί ανεπανόρθωτα από την έλλειψη οξυγόνου - Το συγκεκριμένο προϊόν έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ καθώς θεωρείται επικίνδυνο για νήπια.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι στη Γαλλία, το οποίο πνίγηκε από το παιχνιδάκι που βρισκόταν μέσα στο αβγό Kinder το οποίο της είχε αγοράσει η μαμά της.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, η μικρή βρισκόταν με τη μητέρα της στο προάστιο Saing-Elix-le-Château στην Τουλούζη όταν συνέβη το μοιραίο. Οι αρχές πιστεύουν ότι η μικρή έβαλε το παιχνίδι (κάποιου είδους αυτοκινητάκι) που βρήκε μέσα στο αβγό Kinder στο στόμα της και στη συνέχεια αυτό έφραξε τον αεραγωγό της εμποδίζοντάς τη να αναπνεύσει.

Οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο κατάφεραν να επαναφέρουν προσωρινά το κοριτσάκι στη ζωή, όμως η μικρή εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο καθώς το εγκέφαλός της είχε πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη από έλλειψη οξυγόνου.

Τα σοκολατένια αβγά Kinder Έκπληξη που παράγει η εταιρεία Ferrero είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στα παιδιά σε πολλές χώρες, εξαιτίας του «δώρου» που κρύβουν στο εσωτερικό τους, το οποίο περιέχεται μέσα σε μια πλαστική κάψουλα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν οδηγίες που προειδοποιούν τους γονείς ότι τα παιχνίδια, λόγω του μικρού τους μεγέθους, είναι επικίνδυνα για παιδιά μέχρι και τριών ετών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα αβγά Kinder Έκπληξη έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ, μαζί με διάφορα άλλα προϊόντα που περιέχουν παιχνίδια, καθώς πιστεύεται ότι παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο για τα νήπια.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER